Van jaren 70 'bruin' naar symmetrische en kubistische vormen

In het achterland van de IJssel ligt het Hanze- en idyllische vestingstadje Hattem. Een inspiratiebron voor veel kunstschilders, maar ook de plek waar Kloosterman Exclusief onlangs een prachtige keuken heeft gerealiseerd in een vrijstaande boerderij. Het jonge stel zag bij de eerste bezichtigingen direct de potentie van deze woonboerderij, die met steenstrips en bruine tegels toch echt wel een beetje was blijven hangen in de jaren 70.

Boerderij elementen intact gebleven

Kloosterman Exclusief heeft een uniek design ontworpen met daarin ruimte voor een kookeiland en de kans om de herkenbare woonboerderij elementen opnieuw te belichten. Zo hebben het originele balkenplafond en de kleine ruiten met roedjes een witte kleur gekregen die daardoor volledig aansluiten bij de rest van de keuken. Vanwege de schuine wand en het sfeervolle balkenplafond is er gekozen voor een afzuigingsysteem dat verwerkt zit in de inductiekookplaat.

Stijl en materiaalkeuze

De keuken kenmerkt zich door symmetrie dat overal in terugkomt, bijvoorbeeld in de rustige vlakverdeling. Door het tip-on mechanisme is de keuken volledig greeploos. De keukenkasten voelen daarom zeer glad en vlak aan. Dit is ook terug te vinden in het gekozen materiaal voor het werkblad: Hanex. Deze solid surface met zijdemat uiterlijk is naadloos verlijmd, waardoor de spoelbak en het werkblad prachtig in elkaar overlopen.

Home > Projecten > Van jaren 70 'bruin' naar symmetrische en kubis...